Porkkanakakku
4 munaa
350 g porkkanaraastetta
2 1/4 dl öljyä
4 1/4 dl jauhoja
4 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutus
100 g tuorejuustoa, esim Viola tai Philadelphia
45 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen
Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste kuohkeaksi taikinaksi. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli ja kääntele seos taikinaan, älä siis vatkaa vimmatusti. Kaada taikina vuokaan ja paista 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto, voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Kommentit