Porkkanakakku

4 munaa

350 g porkkanaraastetta

2 1/4 dl öljyä

4 1/4 dl jauhoja

4 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1 tl kanelia

 

Kuorrutus

100 g tuorejuustoa, esim Viola tai Philadelphia

45 g pehmeää voita

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen

Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste kuohkeaksi taikinaksi. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli ja kääntele seos taikinaan, älä siis vatkaa vimmatusti. Kaada taikina vuokaan ja paista 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto, voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.